Rhodos wijnen

Rhodos wijnDe wijnen van Rhodos zijn kwalitatief vaak goed en worden steeds beter. Door het grote aantal jaarlijkse zonuren, het aangename klimaat en berggebieden met goede grond wordt op Rhodos op steeds grotere schaal wijn gemaakt. In het dorp Embona, op 65 kilometer van Rhodos stad, in het zuidwesten van Rhodos kun je kennis maken met diverse wijnhuizen en zelf de wijn proeven.

Cair is één van de exportproducten van Rhodos. Het wijnhuis is gestart in 1928 en produceert hoge kwaliteitswijnen en is een van de grootste wijnhuizen van Griekenland. De mousserende wijn van Cair komt dicht in de buurt van champagne en is een erg leuk en origineel souvenir voor het thuisfront in Nederland. Vrijwel op alle Griekse eilanden kun je de bubbels van Cair kopen voor een prijs van 7 tot 10 euro per fles. Andere wijnen van dit wijnhuis zijn de superieure flessen Pathos, de elegante Meastro, Knights’Cellars, Heliou Hora en Athiri of Rhodes.

In Embona (Empona) vind je de wijnkelders van Emery, dagelijks wijnproeverijen tussen 09.00 en 16.30 uur, Kounaki, Alexandris en Merkouris. De meeste wijnen worden hier gemaakt van de Athiri druif welke wordt verbouwd op de hellingen van de berg Attaviro. Een andere druivensoort die hier worden verbouwd is deAmoriano.