Vlindervallei

De vlindervallei op Rhodos is een echte bezienswaardigheid. Althans dat doet men geloven. Op ongeveer 20 minuten rijden, 25 kilometer, van Rhodos stad bij Petaloudes vind je de vallei. De natuur en de omgeving rondom de vlindervallei is erg mooi. Voor je de vallei in loopt kun je genieten van het mooie uitzicht op het terras van de taverne. Prima locatie voor een lunch of een drankje.

De vlindervallei bestaat uit twee gedeeltes en beide zijn een mooie wandeltocht. Bovenaan bij het klooster is het eindpunt en kun je wat eten en drinken bij het restaurant. In het voorseizoen tot en met half juni zijn er nog weinig vlinders te zien. Het smalle riviertje, de watervalletjes, het mooie pad en de groene omgeving zijn echter de moeite waard om de vallei te gaan bezoeken. De toegang bedraagt 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Daarbij mag je ook bij het startpunt het kleine museum bezoeken.

De vlinders en de vallei zijn beschermd natuurgebied (Natura 2000) en je mag niet roken, niet buiten de voetpaden treden, geen geluidsoverlast veroorzaken en geen afval deponeren buiten de afvalbakken. Bij een overtreding kun je boete krijgen van 50 euro per incident.