Tsambika

Tsambika Rhodos uitzicht op het strandTsambika is bijzonder en om het klooster van Tsambika op Rhodos te beklimmen ook een hele tocht. Het strand is mooi en breed en is prima voor een verkoelende duik in zee. Het mooiste van Tsambika is echter de berg aan de zuidzijde met daarop het klooster. Van hieraf heb je een spectaculair uitzicht op het strand van Tsambika en in de verte Lindos.

Om de Tsambika berg te beklimmen kun je met de auto tot aan een parkeerplaats rijden. Volg vanaf de hoofdweg van Faliraki naar Lindos de borden Panagia Tsambika Monastery en na een mooie rit kun je je auto parkeren. Het laatste stuk is een voettocht over honderden traptreden soms steil naar boven. Het wandeltochtje duurt 15 tot 20 minuten en je inspanningen worden ruimschoots vergoed met het geweldige uitzicht rondom het klooster.  Het Byzantijnse klooster was een bedevaartsoord voor kinderloze vrouwen. Zij kwamen hier bidden in de hoop dat de legende van een onvruchtbaar echtpaar, die na een bezoek aan het klooster een kind kregen, ook op hun van toepassing is.

Terug de bij de parkeerplaats is het een tip om de taverne Panorama view te gebruiken voor een maaltijd. De lokale gerechten smaakten erg goed en de omgeving is aangenaam.

Jaarlijks op 8 september vinden hier festiviteiten plaats ter ere van Panagia.