Rhodos top 7

Lindos Rhodos top 7 bezienswaardigheidWat moet je gezien of gedaan hebben tijdens je vakantie op het Griekse eiland Rhodos? Bekijk de Rhodos top 7. Wat zijn bezienswaardigheden ongeacht het weer en reisperiode en wat is leuk om te doen op Rhodos tijdens je vakantie.

Zien en doen op Rhodos in de top 7 kun je zelf regelen en meerdere items kun je op een dag bekijken of doen. De afstanden op Rhodos zijn redelijk kort en met het wegennet op het Griekse eiland is het eenvoudig om van de ene naar de andere hotspot te reizen. Ook voor families met kinderen zijn vrijwel alle bezienswaardigheden prima te bezoeken. Combineer een cultureel dagtochtje met strand en vertier, met shoppen of een wijnproeverij.

 1. Rhodos stad
  Dit is het hoogtepunt van je vakantie op Rhodos een bezoek aan het oude gedeelte van Rhodos stad en de Mandraki haven. De burcht met zijn smalle (winkel)straatjes, gezellige pleintjes, terrasjes en de Ridderstraat. In de Mandraki haven natuurlijk de ingang van de haven met de herten en de molentjes.
 2. Lindos
  Lindos moet je zelf gezien en ontdekt hebben. Het oude stadje met de witte huizen en smalle (winkel)straatjes en natuurlijk de Akropolis van Lindos met de archeologische vondsten en het mooie uitzicht. Een bezoek aan Lindos mag niet ontbreken tijdens je vakantie op Rhodos!
 3. Tsambika het klooster
  Een unieke ervaring is het bezoek aan het klooster van Tsambika. Niet zo zeer het klooster zelf, maar de locatie en de weg ernaar toe zijn zeer de moeite waard. Bovenop de steile rots heb je een schitterend uitzicht op het fraaie zandstrand van Tsambika. Een mooie klim en het laatste stuk te voet.
 4. Wijn proeven in Empona
  Ga eens wijnproeven in het bergdorp Empona op Rhodos. De tocht ernaar toe is al meer de dan moeite waard met een fraaie natuur. Bezoek in Empona de kleine wijnhuizen, lokale wijnboeren en natuurlijk het wijnhuis Emery. Laat je verrassen door de rode, witte en rose wijnen van Rhodos.
 5. Kamiros (Kameiros)
  De tweede Dorische stad op Rhodos en opnieuw een archeologisch hoogtepunt. Hoewel de hele site er misschien niet zo indrukwekkend uitziet is de historie van Kamiros dat zeker wel.
 6. Antony Quinn strand
  Het Antony Quinn strand is beter bekend als het strand uit de film “Guns of Navarone”. Een mooie strand alleen in de zomermaanden erg druk en vol.
 7. De vlindervallei
  De vlindervallei op Rhodos is niet wat je er vooraf van zou verwachten. De vallei zit zelden vol vlinders en in de maanden mei en juni zul er waarschijnlijk geen enkele vlinder tegenkomen. Toch is de natuur en de hele omgeving erg fraai en alleen al daarom een bezoek waard, maar stel je verwachtingspatroon vooraf dus bij!