Rhodos stranden

Rhodos stranden bij LindosRhodos heeft veel stranden en mooie zandstranden. Faliraki heeft een schitterend breed zandstrand en loopt langzaam af in zee. In totaal heeft Rhodos in 2012 30 verschillende Blue Flag Beaches. Het strand, de zee en de omgeving (milieu) worden goed onderhouden. Het zeewater is schoon en helder, het strand wordt opgeruimd, heeft douches en toiletten en er wordt toezicht gehouden.

Niet alleen de stranden rondom Faliraki zijn fraai en voorzien van de blauwe vlag, maar ook de stranden van Kolimbia, 20 kilometer ten zuiden van Faliraki, zijn van zand en breed. Het is hier een stuk rustiger dan op de stranden van Faliraki; zeker in de zomermaanden.

Windsurfers kunnen hun hart ophalen op het zuidelijkste puntje van Rhodos, 80 kilometer van Rhodos stad, bij Katavia op het schierland Prasonisi. Hier waait vrijwel altijd de wind en is ideaal voor watersporters en surfers.

De mooiste stranden van Rhodos

Rhodos heeft veel fraaie stranden en dat kan ook niet anders met een kustlijn van bijna 250 kilometer. De zandstranden van Tsambika en Prasonissi zijn prachtig. Tsambika is lang en breed en het zand kleurt bijna wit. Prasonissi ligt op de zuidpunt van Rhodos en het strand loopt naar het schiereilandje toe. Door de wind is het hier goed om te kitesurfen en windsurfen. Faliraki heeft ook een prachtig breed en lang zandstrand alleen is vaak erg druk en door de ligging in de zomermaanden ook zeer warm. Rondom Faliraki vind je kleinere baaitjes met vaak ook fraaie zandstrandjes.

Toeristische stranden van Ixia, Trianda en Rhodos stad

De stranden van de populaire badplaatsen op Rhodos, dichtbij de luchthaven en de hoofdstad van het Griekse eiland, zijn niet de mooiste maar wel goed georganiseerd. Ixia, Kremasti en Ialyssos lopen bijna in elkaar over en Rhodos stad heeft een mooi maar druk stadsstrand.

Rhodos heeft de meeste Blue Flag Beaches

Rhodos heeft eigenlijk elk jaar de meeste Blue Flag Beaches van Griekenland. Op de voet gevolgd door Chalkidiki en ook Kreta en Corfu scoren goed met blauwe vlaggen op de stranden. Een keurmerk en herkenningspunt voor toeristen voor o.a. schone stranden en schoon zwemwater.