Rhodos informatie

Rhodos informatieRhodos is onderdeel van de eilandengroep Dodekanesos. Het is het grootste eiland van deze groep Griekse eilanden en ligt aan de zuidoostkant van Griekenland vlakbij Turkije. Het hoogste punt van Rhodos, de berg Ataviros op 1215 meter hoogte, is ook direct het hoogste punt van de Dodekanesos. Rhodos is mooi groen en heeft jaarlijks de meeste zonuren van heel Griekenland. Niet verwonderlijk dat op diverse plaatsen, in Embona, wijngaarden zijn aangelegd en zeer goede wijnen worden gemaakt.

Je kunt het eiland prima zelf ontdekken met een huurauto of scooter. De bergen en naaldbossen in het zuiden en midden van het eiland zijn goed toegankelijk en een ritje kan wat langer duren dan je zou willen.

Rhodos in top vijf grootste Griekse eilanden

InĀ  totaal wonen er ongeveer 120.000 mensen het hele jaar door op Rhodos. Hiervan woont tweederde in Rhodos stad. Met een oppervlakte van bijna 1.400 km2 is Rhodos na Kreta, Evia en Lesbos het vierde eiland in grootte van Griekenland. Van noord naar zuid is maximale lengte 78 kilometer en in de breedte van west naar oost maximaal 38 kilometer. De afstand tot Turkije is ongeveer 20 kilometer en Rhodos heeft een totale kustlijn van maar liefst 220 kilometer.

Vliegveld en diensten van Rhodos

De internationale luchthaven “Diagoras” ligt op 17 kilometer van Rhodos stad. Dagelijkse vliegdiensten zijn er naar Athene, Thessaloniki en Kreta. Vanaf eind april tot en met oktober zijn er frequente vliegverbindingen met Europese landen via charters, maar ook met Oost Europese landen, Rusland en Aziatische landen.

Vanuit de haven in Rhodos stad zijn frequente verbindingen van veerboten naar Pireaus, Thessaloniki, Heraklion, Cyprus en Turkije. Ook meren cruiseschepen aan op hun doorreis naar Cyprus of Egypte.

Rhodos fraaie burchten

Op Rhodos kun je fraaie burchten bekijken. Het kasteel van de Grootmeester in de stad is het bekendste, maar de Faraklos burcht bij Charaki, de Monolithos burcht bij het gelijknamige dorp, de Kritinia burcht van Kastellos en de Asklipeio burcht zijn fraai en zeker bezienswaardig.

Bekijk deze interactieve handige foto van Rhodos en deel hem met je vrienden op Facebook, Twitter of via andere sociale media.