Lindos

Lindos op Rhodos de akropolis en stadjeLindos is de trekpleister van Rhodos en mag zich ook wel het mooiste dorp van het Griekse eiland noemen. Het ligt op ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van Rhodos stad en de weg ernaartoe is prima te noemen. Met de auto ben je vanaf Rhodos stad in ongeveer een uur in Lindos. De auto kun je langs de weg parkeren bij de parkeerplaats voor bussen met dagtoeristen.

Vlak voordat je bij Lindos bent kun je een mooie foto maken met de witte huisjes van het dorp, de akropolis op de achtergrond en het strand op de voorgrond. In de zomermaanden is het niet alleen druk met toeristen, maar vaak ook erg warm. Een wandeling door de smalle en gezellige straatjes van Lindos en tegelijkertijd omhoog wandelen  op de steile rots van 115 meter in de richting van de akropolis, kunnen dan ook wat langer duren. Vergeet geen fles water mee te nemen.

Lindos bezienswaardigheden

De zuilengang, de Romeinse keizerstempel, het voorhof, de ridderburcht (citadel) en de tempel van Athena-Lindia zijn de hotspots op de akropolis. Daarbij krijg je vanaf vrijwel elke hoek een prachtig uitzicht op het dorp Lindos, de strandjes en de natuurlijke apostel van de Paulus baai cadeau.

De looproute vanaf het dorp naar de top van de akropolis is prachtig. Je wordt onderweg getrakteerd op fraaie uitzichten op het witte dorp en verschillende baaien en stranden. Langs de wandelroute kom je Griekse dames tegen die hun fraaie handwerken te koop aanbieden. Van tafelkleden tot zakdoeken en allemaal met de hand gemaakt. Leuk om te zien en wellicht een mooie souvenir voor thuis.

Entreeprijzen en openingstijden van Lindos

Om de akropolis te beklimmen en de bekijken dien je entree te betalen. Voor volwassenen is de toegang 6 euro per persoon en voor kinderen de helft 3 euro per kind.

Openingstijden van Lindos zijn in het voor- en naseizoen dagelijks van 08.30 tot 15.00. Dit is de periode van 1 november tot en met 31 mei. In hoogseizoen van 1 juni tot en met 31 oktober van dinsdag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur en op maandag van 08.00 tot 15.00 uur.