Kamiros

Kamiros Rhodos de archeologische siteKamiros is een oude Dorische stad op Rhodos. In totaal zijn er drie verschillende oude Dorische steden op het eiland te vinden en te bezoeken. Het is na Lindos de grootste Dorische stad van het Griekse eiland. Kamiros ligt op 35 kilometer van Rhodos stad aan de westkust van het eiland. De oude stad is amfitheater-gewijs opgebouwd en in de zomermaanden is het hier erg druk met toeristen. Kamiros is dan ook een echte bezienswaardigheid en populair voor een dagtocht.

Je kunt Kamiros als georganiseerde excursie boeken per toruringcar vanuit Rhodos stad en de populaire badplaatsen. Alternatief is op eigen houtje met een huurauto hierheen te gaan. Dit is prima te doen en de wegen zijn goed.

Bezienswaardigheden van Kamiros

De ru├»nes van de stad zijn in 1859 ontdekt en dateren uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. Voor mooie foto’s start je onderaan, loop via het brede pad middendoor naar de top van Kamiros. Loop rechtsom langs de bovenkant en vandaar kun je de zuilen en de zee op de achtergrond fotograferen. De opgravingen van Kamiros ogen niet zo spectaculair als die van Lindos en bezienswaardigheden zijn de tempel van Athena-Kamirada, de Dorische tempel, de grote markt (agora), de zuilen van een atrium huis op de Akropolis en de Stoa

Diverse andere belangrijke vondsten van Kamiros worden tegenwoordig tentoongesteld in het Britse museum, het Louvre en in het archeologisch museum van Rodos.

Kamiros openingstijden en entreeprijzen

Kamiros is in het hoogseizoen dagelijks te bezoeken van 08.00 tot 19.00 uur en in de wintermaanden van 09.00 tot 15.00 uur. Het monument van Griekenland kost 4 euro per volwassene en 2 euro voor een kind om te bezoeken.