Ixia

Ixia op RhodosIxia is één van de bekendste en meest bezochte vakantiebestemmingen op Rhodos. Het is gelegen langs de doorlopende weg vanaf de luchthaven naar Rhodos stad en heeft diverse zeer luxe resorts. Deze resorts zijn direct aan het strand gelegen van Ixia en te bereiken via kleine zijweggetjes vanaf de hoofdweg. The Ixian Grand is zo’n hotel met prachtige kamers en zelfs eigen suites met prive zwembaden.

Het strand van Ixia is smal maar lang en bestaat grotendeels uit kiezels. Langs de hoofdweg vind je de supermarkten, winkeltjes en veel eetgelegenheden. Voorde Griekse keuken mag je restaurant Le Gourmet niet missen. Maar ook restaurant Olympias is goed voor een Grieks gerecht. Pizza of andere Italiaanse gerechten kun je eten bij Napoli Pizza.

Uitgaan in Ixia kun je ook en The Luna Bar is een populaire bar in de badplaats. Overdag kun je een kop koffie drinken of een ijsje eten bij Surf bar aan het strand.

Ixia vakantie en strand

Ixia is een typische vakantiebestemming. In de wintermaanden is hier niets te doen en het meeste is gesloten en na het Orthodox Pasen komt het vakantiedorp tot leven met toeristen uit het buitenland. Fraaie hotels, gezellige appartementen, traditionele restaurants en de nodige tropische Griekse winkeltjes maken Ixia tot een aangename vakantiebestemming.

De stranden zijn hier goed te noemen en ze zijn goed georganiseerd. Aan strandstoelen en parasols geen gebrek en ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Geoefende surfers kunnen bijna dagelijks hier hun hart ophalen door de wind die in hier in de baai eigenlijk altijd wel waait. Bovendien heb je bij helder weer uitzicht op de Turkse kust.

Tips voor tijdens je vakantie in Ixia

Als je in Ixia op vakantie bent is het een tip om zowel een keer overdag als ’s avonds naar Rhodos stad te gaan. Overdag kun je de bezienswaardigheden bekijken en s’ avonds lekker slenteren door de oude stad, heerlijk dineren en afsluiten op een terrasje.

Met het openbaar vervoer is een prima optie om te gaan. De bussen rijden zeer frequent en een buskaartje is erg goedkoop. Wil je wat langer blijven in de stad dan is een taxi terug ook een optie.