Ialyssos

Ialyssos en Trianda op Rhodos.Ialyssos is de derde Dorische stad van Rhodos.  De oude stad ligt op 267 meter hoogte op 10 kilometer rijden vanaf Rhodos stad. Slechts de Athene Polias tempel is deels zichtbaar op de Filerimos berg. Bovenop de Filemiros heuvel staat een groot stenen kruis. Een mooie locatie voor de zonsondergang. De weg ernaartoe van ongeveer vijf kilometer en het uitzicht zijn wellicht het meest indrukwekkend. De oude stad is van dinsdag tot en met vrijdag te bezoeken van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 15.00 uur.

Ialyssos wordt ook wel Trianda genoemd en is een populaire vakantiebestemming op Rhodos. Veel luxueuze accommodaties dicht aan zee.

Ialyssos en de Dorische Hexapolis

De stad vormde vroeger met Alikarnasos, Kamiros, Knidos, Kos en Rhodos de Dorische Hexapolis. Het was een van de drie grote steden op het eiland Rhodos. Trianda is een populaire vakantiebestemming op het Griekse eiland en heeft een langgerekt kiezelstrand met veel luxe hotels en appartementen.

Een populaire internationale bestemming voor windsurfers en andere watersporten. Het vormt bijna een geheel met de andere badplaats Ixia in de richting van Rhodos stad. Binnen een kwartier ben je in de badplaats vanaf de internationale luchthaven met een taxi of huurauto.

Ialyssos wat te doen en te zien

Trianda heeft veel fraaie hotels langs de hoofdweg en kleinere accommodaties wat verder van de hoofdweg af. Het is een veelzijdige en populaire bestemming voor congrestoerisme. Voor 2 a 3 drie euro kun je met de frequente busverbinding van Trianda naar Rhodos stad. Een taxirit kost je overdag ongeveer 15 euro en in de nacht iets meer.

In het centrum is de Byzantijnse Sint Nicolaas kerk bezienswaardig, gelegen aan het grote nieuwe plein. Bovendien zie je in het stadje fraaie neoklassieke herenhuizen.

Cultureel festival Ialyssos

In augustus vindt het jaarlijkse culturele lokale festival “Ialisia” plaats op het nieuwe grote plein. Leuk om bij te wonen als je hier op vakantie bent. Op het plein vinden meerdere traditionele festivals, marktjes en culturele evenementen plaats. Vraag de lokale bevolking naar de festiviteiten en data.

Ialyssos goede restaurants

Probeer de Griekse keuken van restaurant Knights of Olde, de verse vis bij La Bonita en de Griekse en Mediterraanse keuken van Ta Kioupia.