Rhodos evenementen en festivals

Rhodos festivals, evenementen en traditiesOp Rhodos viert men net als in heel Griekenland de traditionele feestdagen als Kerstmis, Carnaval en natuurlijk het Orthodox Pasen. Lokaal worden er het hele jaar door diverse terugkerende evenementen en festivals georganiseerd. Als je in Rhodos op vakantie bent kan dit interessant zijn om aan deel te nemen of te bezoeken. Zo zijn er in de wintermaanden diverse sportevenementen waaraan je kunt deelnemen als wielerwedstrijden en duurlopen. Niet voor niets is het oude gedeelte van Rhodos stad uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en dus vinden hier verschillende culturele festivals plaats.

Rhodos festivals

In de laatste week van mei organiseert Rhodos het bloemenfestival, in de zomermaanden is er het Internationale Opera festival in Rhodos stad en in augustus in de bergdorpen bij Empona het Augustus Wijn Festival. Tijdens de zomermaanden, van 15 juni tot 30 september, zijn er diverse culturele zomer en artistieke activiteiten. Bijvoorbeeld de “Sound and Light” shows in het Grand Masters paleis in het oude Rhodos stad, het culturele festival van Rhodos in het historische open lucht theater en volksdans shows.

Rhodos evenementen

In de eerste week van december vindt in Rhodos stad de Medieval City Open Running Tour plaats. Een uitdaging voor elke atleet om door het oude gedeelte van Rhodos stad te mogen en kunnen rennen. De 3e week van december is er de Rhodos City Open Cycling Tour door zowel het oude als het nieuwe gedeelte van de hoofdstad. Een internationale wielrenwedstrijd vindt in februari plaats.