Faliraki

Faliraki Rhodos het strandFaliraki is een populaire vakantiebestemming op Rhodos voor de jeugd. De badplaats ligt op 17 kilometer van Rhodos stad en op 25 minuten rijden van de luchthaven van Rhodos. Failraki heeft een mooi breed zandstrand en is niet voor niets een Blue Flag Beach. De baai ligt redelijk beschut voor de wind en in de maanden juli en augustus is het vaak erg warm aan het strand door de hoge temperatuur, de felle zon en het ontbreken van een zuchtje wind. De langzaam aflopende heldere zee moet dan uitkomst bieden voor de nodige verkoeling.

Aan de zuidkant van het lange brede zandstrand van Faliraki ligt het Anthony Quinn strand. Genoemd naar de wereldberoemde acteur die hier bij de opnames was van de filmklassieker “Guns of Navarone”. Faliraki heeft ook één van de enige publieke naaktstranden op Rhodos.

Je kunt Faliraki gemakkelijk per huurauto of taxi bereiken vanuit Rhodos stad, Lindos of het vliegveld van Rhodos. De busverbinding met Rhodos stad is uitstekend en gaat bijna 50 keer per dag.

Restaurants en uitgaansgelegenheden zijn er meer dan genoeg in Faliraki. Restaurants zijn vaak voordelig, van mindere kwaliteit en gericht op het massa toerisme. Voor de echte Griekse keuken kun je beter naar Rhodos stad of een dorpje in de buurt van Faliraki gaan. Populaire restaurants in Faliraki Manolis taverne, Nectar taverne en Marios taverne.

Leuk dagje uit in Faliraki

Een populair uitstapje is een dagje naar The Water Park, waarvan ze zeggen dat dit zwemparadijs de grootste is van Europa. Entree bedraagt 20 euro als je 12 jaar of ouder bent en voor kinderen van 3 tot en met 11 kost een dagkaart 15 euro.