Rhodos excursies

Rhodos excursies naar LindosRhodos kun je zelf ontdekken met een huurauto of een scooter. Je kunt in elke vakantiebestemming op vrijwel elke hoek van de straat excursies boeken naar de bezienswaardigheden van Rhodos. Een dagtochtje naar de akropolis van Lindos met de bus of een georganiseerd bezoek aan de vlindervallei van Rhodos. Een bezoek aan of excursie naar Rhodos stad mag absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie. Loop door het Rodini park en slenter door de oude stad en bekijk de ridderstraat, het kasteel en de vele kleine (winkel)straatjes. Vergeet je fotocamera niet want hier ga je misschien wel je mooiste vakantiefoto maken.

Met de boot of touringcar Rhodos ontdekken

Per boot kun je een dagexcursie maken naar Ladiko bay. Prima plaats om te snorkelen op Rhodos op ongeveer 3 kilometer van Faliraki. In de zomermaanden kan het op het strandje en bij de taverne behoorlijk druk zijn met voornamelijk Grieken. Traganou is een andere schitterende baai hier vlakbij en kun je gecombineerd boeken als excursie vanuit Faliraki. En natuurlijk ook de Anthony Quinn baai (vagies bay) per boottrip. Deze baai is bekend van de opnames van de film “Guns of Navarone” en bij de bootexcursie is een maaltijd inbegrepen.

Griekse avond of zelf een lokale taverne ontdekken

Andere excursies die je kunt maken op Rhodos zijn een grand island tour met de bus, Lindos met de boot, naar Marmaris in Turkije per boot en een jeepsafari. Met de grand island tour dagtocht ga je langs Kamiros, Siana, Monolithos, Lindos, Archangelos en Kolymbia. Een Griekse avond met bouzouki en diner kun je ter plaatse ook boeken echter kun je ook zelf een echt authentiek Grieks restaurantje uitzoeken. Vraag naar tips voor een goede lokale taverne bij de Griekse bevolking.

De grote Rhodos eilandtour excursie

Je kunt in een dag georganiseerd het grootste gedeelte van het eiland ontdekken met de excursie grote eilandtour Rhodos. Met een bus wordt je opgehaald in een van de badplaatsen bij Rhodos stad. De eerste stop is bij Filerimos. Hier kun je de akropolis van Ialyssos bezichtigen en genieten van het uitzicht vanaf het 267 meter hoge plateau. De bus gaat verder naar de Vlindervallei waar je kunt wandelen door de weelderig groene vallei.

Voor de lunch maakt de bus een stop in het bergdorp Embona (Empona) waar ook het wijnhuis Emery isĀ  gehuisvest. Na de lunch gaat de eilandtour verder naar Siana. Dit bergdorp staat bekend om haar yoghurt en honing. Via een fotostop bij de Monolithos, voor de Johannieterburcht, en een korte drinkpauze bij Gennadi kom je weer terug bij je appartement of hotel.

Excursie naar Lindos

Een dagtochtje naar Lindos op 45 kilometer van Rhodos stad is een excursie mogelijkheid. Het mooie dorp met witte huisjes, smalle winkelstraatjes en het mooie zandstrand staat onder monumentenzorg. Bezoek de akropolis van Lindos na een klim over 500 traptreden naar boven of neem de Lindos taxi; de ezel. Je treft hier verschillende tempels en zuilen aan en je hebt een prachtig uitzicht op baaitjes in de buurt en het dorp Lindos. Uiteraard is er hierna nog voldoende tijd om te shoppen of uitgebreid te lunchen in Lindos.

Rhodos by night

Een avondtocht met diner in en rondom Rhodos stad. Met een touringcar word je aan het begin van de avond opgehaald bij je hotel of appartement. De bus rijdt naar Rhodos stad waar je na een wandeling van ongeveer 45 minuten de Griekse taverne Symposium bereikt. Het krijg je een traditioneel Grieks diner voorgeschoteld met Mezzes en wijn uit Rhodos. Rond 20.30 uur loop je gezamenlijk door de Ridderstraat naar de haven van Mandraki. Met een bootje maakt je een tochtje rond de stad om rond 22.00 uur weer aan te meren in de Mandraki haven en weer terug te worden gebracht naar je vakantiebestemming.

Andere excursies die je kunt maken per boot vanaf Rhodos zijn naar Marmaris in Turkije of naar Symi (Panormitis).